x
Emilie Nicolas: Like I'm A Warrior

Emilie Nicolas
Like I'm A Warrior

Emilie Nicolas: Like I'm A Warrior

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 29.09.2014
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Det er gået stærkt for norske Emilie Nicolas, siden hun for halvandet års tid siden smed en håndfuld numre på SoundCloud – radiohits, priser og koncerter på diverse prestigiøse festivaler er det allerede blevet til, selv om det jo altså først er nu, at kvinden slipper sit debutalbum.

Like I'm A Warrior sætter en tyk streg under Nicolas' evner som sangskriver – hendes både personlige og vedkommende tekster holder i reglen højt niveau og adskiller hende fra alskens andre electropop-navne, for hvem form trumfer indhold. Ikke at Like I'm A Warrior ikke besidder form-mæssige kvaliteter, for det gør værket bestemt – vi er ude i rendyrket electropop, men det er af den sofistikerede slags, og Nicolas' fine flair for at forene det melankolske med det skiftevis minimalistiske og detaljerige er imponerende.

Der er noget forbløffende formfuldendt og perfektioneret over løjerne – så meget, at det hele faktisk bliver en anelse for strømlinet, sikkert og distanceret fra tid til anden.

Til gengæld er Nicolas' stemme til hver en tid en fryd – den byder på en helt særlig jazzet varme, og så snor den sig diskret og elegant bugtende om musikkens kølige klange, puslende passager og dybe bas-bunde.

Hittet Pstereo, der er et cover af landsmændene i DumDum Boys' nummer, er inkluderet, men Nicolas kan så sandelig også selv – især den mildt eskalerende sjæler Grown Up, Let You Out med den så flotte slutning og den eftertænksomme finale Us er stærke sager på et album, hvis første par numre til gengæld helt tidstypisk fremstår unødvendigt hårdtpumpede.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA