x
The Rentals: Lost in Alphaville

The Rentals
Lost in Alphaville

The Rentals: Lost in Alphaville

GAFFA

Album / Polyvinyl Record Company
Udgivelse D. 26.08.2014
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Den tidligere Weezer-bassist Matt Sharpe har ikke ligefrem været gavmild med musikken, siden han forlod bandet i 1998 efter to plader. Dette er hans første albumudspil med The Rentals i 15 år og falder fint ind strømmen af intelligent powerpop – hvor der ikke mindst er et tydeligt slægtskab med den nylig udkomne skive fra The New Pornographers.

Sharpe er ikke en gudsbenådet sanger selv, han nærmest hvisker sig igennem numrene med masser af luft på stemmen, men er derfor også klogt flankeret vokalmæssigt af Jess Wolfe og Holly Laesig, der begge spiller ind med både leadvokal og kor. Det fungerer rigtig godt, ikke mindst på Song of Remembering.

Musikalsk er der masser af energi på fine numre som Seven Years, Thought of Sound og 1000 Seasons, hvor bandet kommer stormende og Patrick Carney, der har sin daglige gang bag trommerne i Black Keys, lægger en solid bund på albummet. Kun slutnummeret The Future er et levn fra de mere psych-inspirerede Rentals-dage. Det behøver ikke være en dårlig ting.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA