x
Marianne Faithfull: Give My Love To London

Marianne Faithfull
Give My Love To London

Marianne Faithfull: Give My Love To London

GAFFA

Album / Naïve
Udgivelse D. 29.09.2014
Anmeldt af
Henrik Friis

Efter udspil med overvægt af covers og fortolkninger gav et brud i ryggen Marianne Faithfull ro til at overvinde sin skriveblokade. Det giver heldigvis en lille overvægt af egne numre her, og lagt sammen med stærke sangbidrag fra en vanligt stor stjerne-vennekreds samt et superhold i studiet er det med til at give en skærpet profil af den 67-årige brite.

For det kan godt være, at Faithfull er kommet overens med sit liv, men hun glemmer ikke. Så når hun i titelnummeret (stompende country med Steve Earle) er på genvisit i London, er det bittersøde minder om et liv, der gik "from Paradise to Hell". Den kendte, raspende stemme skærer ál glasuren af – også i pumpende True Lies om kærlighedens vrangside, og i det hele taget er Faithfulls kompromisløshed en stor del af drivkraften: om det så gælder musikalske modeluner, gamle kærester eller dagens magthavere i Mother Wolf, hvor hendes spyttende afsky sættes slingrende i scene af Portisheads Adrian Utley og The Bad Seeds' Warren Ellis' savende bratsch.

Begge ovennævnte er blandt de gennemgående figurer, fordi de så godt tegner det selverkendte portræt, Faithfull ønsker. Det samme gælder vennernes bidrag (plus cover-numrene): Roger Waters' Sparrows Will Sing sætter sejl mod en fremtid med nye værdier, mens Nick Cave i det mest besættende nummer tager sammen med Faithfull på et imaginært, fortidigt dope-trip i Late Victorian Holocaust. På et hallucinerende tæppe af mutede keyboards og strygere, og med Faithfulls brugte udtryk til at frasige sig trangen i dag. Man lærer vel...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA