x
Magtens Korridorer: Før Alting Bliver Nat

Magtens Korridorer
Før Alting Bliver Nat

Magtens Korridorer: Før Alting Bliver Nat

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 22.09.2014
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det bliver næppe mere dansk, end når Magtens Korridorer viser musikalske muskler. De er Danmarksmestre i nulevende dansk refrænrock – men også tæt på at være de eneste deltagere – og netop elsket for deres simple hverdagspoesi og effektive guitarriffs.

Jo, Magtens Korridorer er i sandhed rock classic, og kan man holde både efterspørgslen og vedkommenheden i kog, så skal man være varsom med at ændre for meget på formlen. Målt på udgangseffekt og musikalsk effektivitet vil der stadig være en stærk efterspørgsel på bandets arketypiske rock. Den er i sig selv tidløs i Danmark, hvor en gavflab som sanger Johan Olsen altid vil være elsket.

Vigtigst for Magtens Korridorer er dog, at de ikke ender som en slidt kliché og bliver en lang gentagelse. Og refrænrock er kendetegnet ved genkendelsens glæde. Men her viser bandet igen styrke ved at fastholde engagementet i sangene, der gør dem vedkommende. Det gælder både for den musikalske ihærdighed og teksterne, der summer af storbyromantik.

Det handler lidt banalt om "Vesterbro på druk" og livets gang set fra Sønder Boulevard, så man kunne foranlediges til at tro, at bandet aldrig bevæger sig ud af reservatet. Men Magtens Korridorer fanger alligevel hverdagsrealismen noget bredere på Før Alting Bliver Nat, og i Johan Olsens mund bliver det helt overbevisende.

Der er også skruet lidt op for produktionen, hvor læsset undervejs er i fare for at vælte, som i Aldrig Mere, hvor de lyder som en U2-klon. Så hellere tilbage til den klassiske rock i Min Fejl Din Vej.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA