x
Trentemøller: Lost Reworks

Trentemøller
Lost Reworks

Trentemøller: Lost Reworks

GAFFA

Album / In My Room
Udgivelse D. 01.09.2014
Anmeldt af
Simon Nathanael

Remix-udgaven af succes-pladen Lost testamenterer Anders Trentemøller som en af Danskens få, unikke producere med international kaliber. Kun nogle af kollegaerne når samme niveau, og de skaber til sammen en to-tredjedel god ep. Her samles en række af Losts hovedtracks genfortolket af Unkwon, Toydrum, dj T.O.M og Trentemøller selv. Det er i bedste fald eklektisk – og alligevel med genialiteter indimellem.

Derfor opleves niveau-(og kvalitets-)forskellen også abrupt flere steder, fx mellem Jenny Wilson-versionen af Candy Tongue og Trentemøllers eget remix af Come Undone; den første forvirret, musikalsk skizofren og indelukket, den sidste potent, transparent, retro (med skamløs Depeche Mode-leadsynth), samtidig relevant og direkte i sit udtryk. Dejlig er også jokeren Gravity remixet af Pinkunoizu, der, som den eneste, for alvor genfortolker Lost-lyden ind i sin egen finurlige electronica med stor succes.

Det samme kan ikke siges om Unkwons version af Deceive, som rigtignok lyder af Unkwon, men uden at det lykkes ham at sammensmelte sin lyd med Trentemøllers. Han lander på halen mellem de to stole. Lulu Rouges Thomas Bertelsen (T.O.M) skruer ned for elektronikken og gør River of Life til et motorvejs-rocknummer med om muligt endnu mere David Lynch-stemning end før – en fornem overraskelse fra Bertelsen – kontrasteret af Trentemøllers remix af samme, hvor kompressoren igen er på overarbejde og detunede basser vrider sig kyndigt mellem trommemaskine-noder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA