x
Shellac: Dude Incredible

Shellac
Dude Incredible

Shellac: Dude Incredible

GAFFA

Album / Touch and Go
Udgivelse D. 16.09.2014
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Amerikanske Shellac er omsider klar med deres kun femte album på 20 år, og det efter syv lange års pause. Lange er måske så meget sagt, for når man hører det vanvittigt sammentømrede sammenspil på Dude Incredible, ved man, at den slags ikke sker over natten. Og så er frontmand Steve Albini jo også en af de mest virkelystne producere og miksere, med uoverskueligt mange plader på samvittigheden med navne som blandt andet Pixies, Slint, PJ Harvey og Nirvana.

På det åbnende titelnummer kaster Shellac sig ud i et mastodontisk kværnende sammenspil, der sine steder swinger som Led Zeppelin, hvis to frontmænd Albini da også arbejdede sammen med på Walking Into Clarksdale. Andre steder ledes tankerne hen på intensiteten fra navne som Melvins og The Jesus Lizard og det komplekse i math-rocken.

Lige så intenst sammenbidt og tænderskærende musikken lyder, lige så lemfældigt tages der visse steder på selve tekstsiden, som i You Came In Me om sex, Riding Bikes om vandalisme og cykelture, eller på All The Surveyors, hvor Albini skabagtigt giver den som krage.

Dette er dog blot abstraktioner for den energiudladning, Bob Westons bankende bas, Todd Trainers tumultariske trommespil og Albinis knivskarpe indhug i guitaren med sit obligatoriske metalplekter fremtryller.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA