x
Lady Gaga and Tony Bennett: Cheek to Cheek

Lady Gaga and Tony Bennett
Cheek to Cheek

Lady Gaga and Tony Bennett: Cheek to Cheek

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 22.09.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Tony Bennett og Lady Gaga slog i første omgang pjalterne sammen på legendens (regn selv ud hvem af de to, der er tale om) seneste duetalbum fra 2011, og nu har de så begået et helt album sammen med jazzede fortolkninger fra den store amerikanske sangskat – og det er slet ikke dumt.

At Gaga er en fremragende sangerinde bag alt flitterstadset, er ingen hemmelighed. Det er det selvsagt heller ikke, at selveste Ol' Blue Eyes' yndlingssanger Bennett også er det, men at han lyder så vital i en alder af 88, er nu alligevel imponerende. Særligt med resterne af den næsten jævnaldrende Chuck Berrys seneste Danmarksbesøg nogenlunde frisk i erindringen.

De to klæder hinanden umanerligt godt, og den aldrende gentlemans vokal smyger sig elegant om den 60 år yngre kollegas struttende stemmepragt, og samarbejdet slår flere gange gnister på numre af blandt andre Irwing Berlin, Cole Porter og Duke Ellingon. 

Når man tænker på Gagas mange forcerede forsøg på provokation de senere år, er dette nok hendes mest overraskende (og vellykkede) udspil siden The Fame Monster, mens Bennett holder sin gode stil ved lige og ikke afviger fra formen – med succes. En vellydende, velloplagt og vellykket sag at lune sig på, på de kommende efterårsaftener. Classy!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA