x
Santiago: No More Songs About The Moon

Santiago
No More Songs About The Moon

Santiago: No More Songs About The Moon

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 06.10.2014
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

To år efter udgivelsen af deres debut-ep er københavnske Santiago klar med deres første album, der er en flot opvisning i dynamisk americana, som nok har rødder i folk og country, men som hér fremstår frisk og moderne let melankoli til trods.

Produktionen har bandet selv klaret, men Nikolaj Nørlund har mikset løjerne, og han har været med til at sikre den harmoniske balance, der gennemsyrer værket fra ende til anden. De mange spidsfindige detaljer fra guitarerne og de ofte herligt boblende basgange træder tydeligt frem, og det samme gælder så sandelig frontmand Mathias Elkjærs meget specielle stemme – et sted mellem Samuel T. Herring, Stuart Staples og Matt Berninger befinder den sig og er selvsagt et betragteligt aktiv.

Albummet er en anelse ujævnt i længden, og anden halvdel fremstår betydeligt mindre interessant end første – den spændstigt struttende My Life Ain't A Movie, den uskyldigt piskende Paranoia 1 og den lapsteel-udflydende Empty Houses er dog virkelig stærke sager, og det samme er Santiagos momentane mod på at bruge horn.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA