x
Narcosatanicos: Narcosatanicos

Narcosatanicos
Narcosatanicos

Narcosatanicos: Narcosatanicos

GAFFA

LP / Mastermindrecords
Udgivelse D. 02.06.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Narcosatanicos er første del af titlen på en mexicansk B-film fra '91 med sex og Satan selv i centrale roller. Om det er der, dette eksperimenterende aarhusianske støjband har hentet deres navn, får stå hen i det uvisse - men det ville på en eller anden måde give meget god mening.

I hvert fald er vi meget langt fra mainstreamen her på debutalbummet – ude digitalt og på hvid vinyl – hvor elementer af punk og metal blander sig med krautrock og sågar jazz. For selvom der er hele tre guitarer i spil i den narkosataniske sekstet, er det ikke mindst Z. Jindyls saxofon, som bibringer gruppen dens særlige lyd – ikke just lettilgængelig, men herligt egenrådig og i øvrigt ikke uden mindelser om nu afdøde Lou Reeds støj-ekskurser sammen med saxofonisten Ulrich Krieger.

Medrivende er ikke mindst den lange, sigende betitlede finale Halluzinationsrausch – og er debuten her ikke just en plade, man sætter på hveranden aften, synes der at være grund til at holde øje med bandet på landevejen i de kommende måneder, hvor koncerter på blandt andet Roskilde Festival allerede er programsat.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA