x
Ali Campbell: Silhouette

Ali Campbell
Silhouette

Ali Campbell: Silhouette

GAFFA

Album / Cooking Vinyl
Udgivelse D. 06.10.2014
Anmeldt af
Henrik Bæk

Det er efterhånden 36 år siden, UB40 blev dannet af en række arbejdsløse englændere fra Birmingham.

Med ikke mindre end 70 millioner solgte album på verdensplan er gruppen blandt de bedst sælgende reggaebands nogensinde, og for mange er lyden af UB40 identisk med Ali Campbell. Ali brød imidlertid med UB40 tilbage i 2008, og efter flere års pause vender han nu tilbage genforenet med vennerne Michael Virtue og Astro, der sammen med Ali var med til at danne UB40 i 1978.

Og det er ikke til at høre, Ali har været væk fra branchen, idet hans stemme er lige så stærk som tidligere og med sin rige og melodiske stil øjeblikkeligt genkendelig. Dette kan i sær høres på de smukke Anytime At All, Fijian Sunset, Tomorrow On My Shoulders, Yes I'm Ready og Who Will Remember Them, sidstnævnte om de mange soldater, der døde i krige i Afghanistan og Irak. Titelnummeret var oprindeligt et 1957'er-hit for den amerikanske doo-wop-gruppe The Rays, men i den nye version låner Ali mere fra den tidlige 1970'er udgave med den afdøde reggaekronprins Dennis Brown, og tilsat Astros retro-toast er det et oplagt hit.

Silhouette disker Ali og Co. op med 12 suveræne skæringer alle i reggaetakt og med en sublim blæsersektion helt fremme i lydbilledet. Med sin krystalklare produktion rummer albummet et par coverversioner af klassikere fra The Beatles, Bob Dylan og Chi-Lites, men ellers er der tale om helt nye numre, heriblandt det pulserende Reggae Music.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA