x
Blue Lotus: Seven Continents

Blue Lotus
Seven Continents

Blue Lotus: Seven Continents

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 24.10.2014
Anmeldt af
Torben Holleufer

Der er en afklarethed over udspillet fra de gamle københavnske venner. Mikkel Nordsø og Ole Theill har en lang musikalsk rejse bag sig, og med kusinen Tine Rehling har Mikkel Nordsø også efterhånden taget vægtige skridt. Alle tre kan med rette skue ud over rejsen og betegnes som mestre. Og det høres på denne plade.

Shashank Subramanyam er i samme kategori og har en længere historie med danske kunstnere. Hos Blue Lotus fungerer han optimalt, og skæringerne med ham overfor især Ole Theills fabelagtige tablaspil, gøres ikke bedre i Indien, hvorfra den væsentligste inspiration synes at komme. Men nu er det jo Mikkel Nordsø, og det er en fornøjelse at høre ham i akustisk version, for han har altså hentet fra inspirationer, hvor andre før ham enten har siddet fast eller er frosset i formen, - jeg tænker her på flamenco og brasiliansk guitar. Og her har Nordsø indlemmet de verdensmusikalske farver i sin nordiske prisme og formået at nå et distinkt personligt udtryk. Det er en stor kunst.

Jeg kunne godt tænke mig, at Tine Rehling gjorde mere væsen af sig, for tidligere har der været anslag i retning af en Shivkumar Sharma, den store santur-spiller, men måske er det med vilje. For hun ligger der diskret med sin harpe, sine steder nærmest som en tambura, uden hvilken solisternes udflugter ville fremstå mindre imponerende.

Men som sagt: den indiske fløjtemester er en gave. Med en tilstedeværelse der løfter pladen, så noget af den pænhed, der ofte er Nordsøs svage side, fremstår mindre glansbilledagtig. Gør det mere sprælsk.

Fremragende dansk plade med hele verden som legeplads.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA