x
Groundation: A Miracle

Groundation
A Miracle

Groundation: A Miracle

GAFFA

Album / Soulbeats Records
Udgivelse D. 21.10.2014
Anmeldt af
Henrik Bæk

Det amerikanske reggaeband Groundation har siden de blev dannet tilbage i 1998 som et jazzprojekt på Sonoma State University i Californien spillet en særlig hybrid af moderne jazz og klassisk jamaicansk roots reggae. Efter de i en årrække har samarbejdet med en række kendte mandlige reggaesangere som Ijahman Levi, Don Carlos, Pablo Moses og The Congos har de denne gang inviteret en række kvindelige reggaesangere med ombord. Og det er skam ikke Fru-hvem- som-helst. Det drejer sig om nemlig om to af kvinderne i Bob Marleys kendte backing kor The I-Trees, der i skikkelse af Judy Mowatt og Marcia Griffiths gæsteoptræder på to af albummets i alt ni numre.

Flere af numrene er tydeligt jazz-inspirerede, heriblandt åbningsnumrene Riddim Hold Dem og Defender Of Beauty, sidstnævnte en stærk duet mellem Groundations forsanger og primus motor Harrison Stafford og Marcia Griffiths.

På resten af A Miracle spilles der derimod reggae med sædvanligt overskud og den så typisk for Groundation naturlige tilbagelænethed med masser af plads til soloer, der beviser musikernes høje individuelle niveau, men også bekræfter deres evner som et stærkt musikalsk kollektiv, hvor hvert instrument spiller en rolle som et gigantisk musikalsk puslespil, hvor brikkerne til sidst glider sammen i en musikalsk enhed. Dette kommer i sær til udtryk på numre som Gone A Cementary, A Miracle med Judy Mowatt og Born Again, der med deres blæserriffs og rige brug af percussions rammer dybt i den indre reggae sjæl.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA