x
Various: More Jammys From The Roots

Various
More Jammys From The Roots

Various: More Jammys From The Roots

GAFFA

2 x CD / VP Records
Udgivelse D. 27.10.2014
Anmeldt af
Henrik Bæk

More Jammys From The Roots er egentlig en lidt forvirrende titel, idet den antyder at der skulle være tale om en roots-reggae-udgivelse. Men det er det ikke. Den nye udgave fortsætter derimod, hvor forgængeren Jammy From The Roots (1977-1985) slap. og fortsætter fra 1985 og frem, hvor den digitale og computeriserede reggae var på sit højeste og overtog roots reggaescenen i Jamaica.

Faktisk var det Jammy selv, der ved et tilfælde opfandt den digitale reggaelyd, der han i midten af 1980'erne eksperimenterede med et Casio-keyboard og skabte Sleng Teng-rytmen, der i dag er den mest kopierede reggaerytme nogensinde. Derfor er der også genhør med flere kendte Jammy-rytmer fra den digitale æra med flere kendte og knapt så kendte vokalister på tracklisten.

Albummet byder på 32 numre fordelt på to discs, og for flere af numrenes vedkommende er det første gang, de er tilgængelige på cd og digital download. Er man Jammyfan eller blot vild med digital dancehall, er More Jammys From The Roots et glimrende supplement til det tidligere udsendte otte skivers bokssæt Selector's Choice fra 2006. Til alle vinylfans udsendes 20 af numrene på dobbelt-lp.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA