x
Lucinda Williams: Down Where the Spirit Meets the Bone

Lucinda Williams
Down Where the Spirit Meets the Bone

Lucinda Williams: Down Where the Spirit Meets the Bone

GAFFA

Album / Thirty Tigers
Udgivelse D. 30.09.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Der skulle skabes plads på denne anmelders personlige piedestal med musikalske all time favourites, da en rar kvinde fra Texas for mange år tiden forærede mig et eksemplar af Lucinda Williams' dengang nye album. Siden er den excellente Louisiana-sangskrivers udgivelsesfrekvens blevet højere, og der er som regel grund til at skrue forventningerne i vejret; når hun er bedst, er der ikke mange, som kan matche Lucindas vingeskudte, vokale foredrag af egne, veldrejede sange.

Nu er hun så for første gang i karrieren klar med et helt dobbeltalbum – blandt andet bragt til stålet af den sociale og politiske situation i hjemlandet i kølvandet på finanskrisen. En slags sydstats-ækvivalent til Springsteens Wrecking Ball, om du vil. Men som altid, naturligvis, gennem det blåtonede, personlige prisme, som er blevet sangskriveren Williams særkende.
 
Hvor de ti sange på cd1 er holdt i et afdæmpet, overvejende akustisk modus, er dobbeltudgivelsens anden del en ramsaltet bluesrockskive af umiskendeligt Williams'sk kaliber. Lucindas bundniveau er fortsat meget højt, og selvom hun heller ikke denne gang matcher mesterskiver som Essence og Car Wheels on a Gravel Road, er der altså seriøst gods i sange som Big Mess, When I Look at the World og Compassion – sidstnævnte med tekst af Lucindas afdøde digter-far Miller Williams. 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA