x
Workers in Songs: That Glorious Masterpiece

Workers in Songs
That Glorious Masterpiece

Workers in Songs: That Glorious Masterpiece

GAFFA

Album / Egen udgivelse
Udgivelse D. 11.10.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Der er noget ret så sympatisk over sådan at kalde sig for Workers in Songs – ikke bare på grund af Cohen-referencen, men i lige så høj grad, fordi det sender et signal om en uprætentiøs – ja, håndværksmæssig – tilgang til stoffet. Meget dækkende for ensemblet, som her på deres andet album diverterer med mere af den skramlende, fordrukne americana, som gjorde sidste års debut For Grandpa til en sand fornøjelse. 
 
Denne gang lægges fra land med en good timey, instrumental banjo-rag, som får lov at bløde over i den ramsaltede countryballade Sorry Marie – og så slingrer vi ellers derudad, ad et railroad track that leads to nowhere og midlertidig adresse på et motorvejsmotel med Biblen i natskuffen og døgneren belejligt beliggende lige inde ved siden af. 
 
Workers in Songs – med Morten Kroghs tilbørligt twangede vokal i front – gør ganske enkelt et overbevisende stykke arbejde her – på et album, som vel bedst kan beskrives som et stykke dansk outlaw-country anno 2014. Såre stilsikkert, værd at lægge mærke til i den ikke ubetydelige flok danske americanamusikere i disse år – og hermed anbefalet til enhver med hang til gamle titaner som Dylan, Cash og Van Zandt.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA