x

Midge Ure
Fragile

Midge Ure: Fragile

GAFFA

Album / Hypertension
Udgivelse D. 13.10.2014
Anmeldt af
Ras Bolding

Skotske Midge Ure er en alsidig herre, først og fremmest kendt som forsanger m. m. i new wave-gruppen Ultravox, men også involveret i Visage, Rich Kids, Thin Lizzy og Band Aid. Fragile er dog et solo-album, men Midge Ure er faktisk ikke helt alene; undervejs får han nemlig hjælp på et enkelt nummer, Dark, Dark Night, af Moby.

Fragile har været længe undervejs og byder også på en alsidig blanding af (lidt vel) blød rock, synth-pop, electronica og art-rock. Lyd og produktion er flot, som man kan forvente det af en mand med Midge Ures baggrund og erfaring, og flere af numrene kredser tekstmæssigt om det knugede og melankolske. Sine steder kan man godt høre spor af Ultravox, som på det vellykkede synth-pop-nummer, Become og på den langsomt dvælende Bridges, hvis instrumentale temaer synes at citere Sleepwalk. Andre numre sender måske tankerne lidt i retning af Pink Floyd eller Mike Oldfield.

Midge Ure afsondrer ikke nyt terræn som sådan med Fragile; til gengæld kommer han egentlig meget godt omkring de mange forskellige musikalske projekter og retninger, han har været del af gennem sin efterhånden lange karriere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA