x
The Datsuns: Deep Sleep

The Datsuns
Deep Sleep

The Datsuns: Deep Sleep

GAFFA

Album / V2
Udgivelse D. 20.10.2014
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Jet, Wolfmother og The Datsuns. Alle del af den succesfulde retroklingende bølge, der dundrede frem fra down under i starten af 00'erne. Siden døde interessen noget ud, og de fleste smed håndklædet og pladekontrakten i ringen.

Disse newzealændere leverer ufortrødent stadig varen, når det kommer til langhåret og 70'er-inspireret rock af den hårdere slags og på dette sjette album med Black Sabbath som den helt lysende, sorte ledestjerne.

Der er ikke meget bullshit over numre som åbneren Caught in the Silver og Claw Machine. Det er hård og tung rock med en snert af lidt syre, tiggende om at blive spillet højt.

Indimellem, som på 500 Eyes og Creature of the Week, tager det næsten springet over i parodierende Spinal Tap-land, i stræben efter at lyde som idolerne fra Sabbath, Steppenwolf og Zeppelin, men det er forholdsvis nemt at komme videre fra.

For når Dolf "Datsun" de Borts og hans tre bandkammerater kan levere tempofyldt guitarræs som på Shaky Mirrors, kan man sagtens tilgive, at det lyder som essensen af klassisk rock.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA