x
2:54: The Other I

2:54
The Other I

2:54: The Other I

GAFFA

Album / Bella Union
Udgivelse D. 10.11.2014
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

De irsk/engelske søstre Colette og Hannah Thurlow debuterede som 2:54 med et selvbetitlet album i 2012, og nu er duoen klar med opfølgeren, der snildt kan ske at bane vejen for et mere omfattende gennembrud.

2:54's let psykedelisk bugtende drømmepop fremstår skarpt skåret og ligger med sine lidt større armbevægelser og shoegaze-udflydende tendenser i fin forlængelse af navne som Warpaint og The xx. Der er også noget postpunk over 2:54's univers, der både tæller stribevis af mildt hypnotiske hooks, mindeværdigt medrivende melodier og mægtigt majestætiske lydflader. Man dyrker både det langsomt slæbende og det energisk indpiskende, og mens der ofte er noget meditativt over The Other I, rummer værket samtidig en åbenlys hang til accelerationer, små ekslosioner og bombastiske passager.

Vokalmæssigt er albummet fra tid til anden en smule anonymt, og der er stadig lige store nok udsving i Thurlow-søstrenes materiale, men Orion, Sleepwalker og South er stærke vidnesbyrd om 2:54's flotte format og store potentiale, der gemmer på mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA