x

Clark
Clark

Clark: Clark

GAFFA

Album / Warp
Udgivelse D. 03.11.2014
Anmeldt af
Ras Bolding

Den engelske electronicamusiker og producer Clark er klar med nyt album, sit syvende af slagsen. Pladeselskabet bag er Warp, og så kan det ikke komme bag på mange, at vi netop befinder os i electronica-land.

Der er for så vidt en del Warp-lyd over flere af albummets numre, men man må give Clark, at han kommer forholdsvis vidt omkring. Fra ambient og new age-agtige stemninger i den ene ende og til skurrende electro og en smule tæppebankertechno i den anden. Det hele bundet sammen af varierende grader af electronica. Musikken er overvejende instrumental og elektronisk, men her og der gøres der også brug af bearbejdede stemme- og naturoptagelser. Visse passager kan måske minde en smule om andre engelske genrekolleger som Plaid og Orbital.

Nogle passager er i mine ører mere spændende end andre, men Clark får prøvet mange ting af undervejs, og jeg synes også, han får ramt en god balance mellem genrens kendte udtryk, klichéerne om man vil, på den ene side, og så en egen tilgang til lydbilledet på den anden. Folk med hang til electronica og/eller med glade minder om dengang, Warp var det nye sort, kan godt være med her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA