x

Young Dinosaur
To Be A Hero?

Young Dinosaur: To Be A Hero?

GAFFA

Album / Fake Diamond Records
Udgivelse D. 20.10.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Copy-paste-funktionen var fristende under udfærdigelsen af indledningen til denne anmeldelse. Hvis man skeler til den musikalske beskrivelse i anmeldelser af grupper som Treefight For Sunlight, Oh No Ono – og sågar The Flaming Lips, ja så rammer man bestemt ikke ved siden af i det univers, du lytter dig ind på, når du lytter til Young Dinosaur-debuten, To Be A Hero.

Lige så snart man har overstået den første gennemlytning og begynder at se igennem fingre med ovenstående referencer, begynder man efterhånden at opdage, hvem de fem nordjyder bag Young Dinosaur i virkeligheden er. Det er en ren mosaik at udforske de mange spor, der er at finde på numre som Low Wars – og selv på mere "lavmælte" numre som Double Sided Question dukker der konstant små sofistikerede herligheder – klarinet, smukke producerede tromme toner og ikke mindst en enkelt vibrafon-snas. På trods af de mange elementer er det stadig tænkt og gennemarbejdet.

Melodierne er mange, og der er stor vokal alsidighed hos forsanger Eske Nielsen. Occupy My Mind er et strålende eksempel, hvor et sammenflet af melodier danner (fremragende) fundament for en dejlig pop-skæring. Young Dinosaur lægger sig nok i slipstrømmen på førnævnte bands, men deres insisterende optimisme smitter – og derfor vil der lyse fire store stjerner på himlen fra denne anmelder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA