Lisa Ekdahl: Look to Your Own Heart

Lisa Ekdahl
Look to Your Own Heart

Lisa Ekdahl: Look to Your Own Heart

GAFFA

CD / Sony Music
Udgivelse D. 27.10.2014
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Lillepigestemmen kan Lisa Ekdahl ikke vriste sig fri af, og hun gør da heller ingen forsøg på Look to Your Own Heart, der holder fast i hendes varemærke som en lidt verdensfjern stemme fra en endnu mere utilnærmelig pige.

Som på den nu fem år gamle forgænger Give Me That Slow Knowing Smile holder Lisa Ekdahl fast i de engelsksprogede sange, og med de lækre og velspillede undertoner af jazzpop bærer man over med, at hun har svigtet sit yndefulde modersmål. Look to Your Own Heart er tænkt som et cubansk album, fordi sanglærken har lavet grundstammen til sangene på Cuba. Det kan måske høres på varmen i de dejligt flydende sange, men ellers er der mere bossa nova som den smukt sukkende I'm Falling end Buena Vista Social Club på albummet.

Look to Your Own Heart er og bliver Lisa Ekdahl, og det er også albummet styrke. Sprog eller geografi er underordnet hos sangerinden, der har sin helt egen sangskabelon, der til gengæld kræver en svensk akkuratesse i udførelsen, og den mangler ikke på et gennemført stilrent album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA