x
The Flaming Lips: With A Little Help From My Fwends

The Flaming Lips
With A Little Help From My Fwends

The Flaming Lips: With A Little Help From My Fwends

GAFFA

Album / Cooperative Music
Udgivelse D. 28.10.2014
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Der var engang, hvor det var svært ikke at knuselske The Flaming Lips for deres fantasifulde leg med musikken. Nu til dags er det svært ikke at trække på skuldrene, når The Flaming Lips syrer ud i en ikke særligt inkluderende leg. Det ændrer sig ikke på denne sang for sang-gennemgang af The Beatles' hovedværk. Wayne Coyne og co. kastede sig ud i samme eksperiment i 2009, da de fortolkede Pink Floyds Dark Side of the Moon med hjælp fra blandt andre Henry Rollins og Peaches.

Denne gang er de hjælpende fwends My Morning Jacket, Lightning Bolt-frontmanden Brian Chippendale, Tool-sangeren Maynard James Keenan, Foxygen, Moby og pop-provocatøsen Miley Cyrus. Et opsigtsvækkende sammenrend, men lige lidt hjælper det, for det er svært at finde pointen i at sætte denne kakofoniske udgave på i stedet for originalen. Bevares, det er da meget sjovt at høre det muskuløse attack, der er på omkvædet i Lucy in the Sky With Diamonds.

Hvis nu Coyne er så inspireret af The Beatles, hvorfor så ikke selv prøve det, The Fab Four gjorde bedst, nemlig det at skrive omkvæd? For vi skal efterhånden meget langt tilbage for at finde et The Flaming Lips-album, der ikke bare lyder som en lang neurotisk skunk-psykose.

 

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA