x

Pharmakon
Bestial Burden

Pharmakon: Bestial Burden

GAFFA

Album / Sacred Bones Records
Udgivelse D. 30.10.2014
Anmeldt af
Ras Bolding

Pharmakon, aka amerikanske Margaret Chardiet, er tilbage, og man kan roligt sige, at hun fortsætter omtrent hvor hun slap på Abandon sidste år, måske endda lidt mere end hvad godt er.

Udgangspunktet er stadig i høj grad den skurrende og støjende gammel-industrial som vor Throbbing Gristle lavede den, her og der tilsat en smule skrig og Diamanda Galas-agtig vokal og en masse dystre droner. Og det gør hun stadig godt, Pharmakon. Nok er hendes lydbillede støjende og skurrende, men det virker også gennemarbejdet og er, i mine ører, på mange måder mere interessant at lytte til end så meget andet, der laves i den genre for tiden.

Men hvorfor så bare tre stjerner? Ja, nu kommer vi så til det. Egentlig ville jeg gerne give fire, men da jeg anmeldte Pharmakon sidst, var jeg inde på det her med de meget tydelige forbilleder. Og der er jo det med forbilleder, at de nok kan være inspirerende, men samtidig også kaste lange skygger. Jeg kan jo faktisk godt lide det, Pharmakon laver, men jeg er også nødt til at sige, at jeg har lyttet til både Throbbing Gristle, Diamanda Galas, tidlig Einstürzende Neubauten, etc. Det er alt sammen noget, jeg holder af, og derfor kunne jeg godt ønske, at Pharmakon ville forsøge at træde lidt mere ud af forgængernes skygge, for hun gør det jo dybest set ganske godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA