x
Illdjinn: Illdjinn

Illdjinn
Illdjinn

Illdjinn: Illdjinn

GAFFA

LP / Oede Oe
Udgivelse D. 31.10.2014
Anmeldt af
Torben Holleufer

Vær forberedt: du bliver ramt af dette her. Denne første udgivelse fra Andreas Pallisgaards og Mads Pind Forsbys nye selskab Oede Oe (Øde Ø) er kompromisløs og markerer samtidig en debut, som er grænseløs og aldeles uden kompromis. Besættende lyttemusik, som du enten hader eller elsker. Jeg tilhører den sidste kategori.

Mads Pind Forsby fik Rytmekons til at gå bagover og smide et 12-tal efter dele af albummet, da det var hans afgangsopgave. Jeg hørte den dengang, og kunne i den grad lide, hvad jeg hørte. Siden er der kommet mere på, ligesom den Berlin-baserede lydartist, Rachad Becker, har stået for masteringen, og resultatet er en mageløs skive. Forsby spiller jo blandt andet i Girls In Airports, og han er en mand, der har især sin vestafrikanske værktøjskasse mere end på plads, hvilket også fremgår af pladens spor. Ikke at der lefles - gå ned i rillerne og find din trance, for den er der, besættende.

Fremført af en fremtidens janitshar, der fra sit trommesæt styrer alskens triggere og kontaktmikrofoner, hvor lydkilder drager på langfart, men hvor kontrollen og overblikket ikke på noget tidspunkt går tabt. Tilsat en ubændig og punket evne til at thrashe, som drog du på opdagelse i en skrotbunke og fandt guld.

Anbefalelsesværdig, og vindende ved hver gennemlytning. Turn on, tune in, drop out!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA