x
Lars H.U.G.: 10 Sekunders Stilhed

Lars H.U.G.
10 Sekunders Stilhed

Lars H.U.G.: 10 Sekunders Stilhed

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 03.11.2014
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Hvorfor Er lykken Så Lunefuld? sang Lars H.U.G. på sit seneste dansksprogede album Blidt Over Dig. Det er 22 år siden. Og tiden har næsten stået stille, når tonerne fra 10 Sekunders Stilhed folder sig ud. Det er pop med store armbevægelser og et velkendt skvat af Lars H.U.G.s arrogance.

Ingen kan som Lars H.U.G. krukke sig gennem det danske sprog med sit helt særlige knæk i stemmen, og bare for denne kvalitet er albummet det hele værd. Lars H.U.G.s dansksprogede sange har været savnet, og uden helt at komme i nærheden af hovedværket Kysser Himlen Farvel og efterfølgeren Blidt Over Dig fuldender han sin trilogi ganske flot.

Det er lyden af en anden poptid, som kæmper for en plads i dagens lydbillede. Det gør Lars H.U.G. dels ved at skrue op for volumen i en række næsten overlæssede popsange, og så træde et par skridt tilbage lige, før det hele vælter. Lars H.U.G. lyder mest lykkelig i den eftertænksomme afdeling, mens han er lunefuld i de piskende popsange.

På den måde er der ikke sket de store forandringer hos Lars H.U.G., som dog forsøger sig som en Lilholt i Sugar Handyman med en klassisk skæbnefortælling, der bestemt ikke er hans boldbane. Ellers er der kommet mere slagstyrke ind i sangene, hvor ikke mindst punkveteranen Peter Peters guitar er med til at give numrene et velanrettet skub, så de næsten snubler. Det går op i en højere enhed i den nærmest David Bowie'ske Den Sidste Tid. Overgivelsen sker dog først, når Lars H.U.G. kaster pansret helt og står forsvarsløs i den smukt dæmpede Verden Går Sin Gang. Jo, lykken er stadig lunefuld.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA