x
Brand New Heavies: Sweet Freaks

Brand New Heavies
Sweet Freaks

Brand New Heavies: Sweet Freaks

GAFFA

Album / Edel
Udgivelse D. 31.10.2014
Anmeldt af
Sohail Hassan

På deres tolvte studie-album fortsætter de tre soul-funk-aficionados Jan Kincaid, Simon Bartholomew og Andrew Levy, der for snart 25 år siden grundlagde bandet, deres rendyrkning af den dansevenlige disko-soul-funk og boogie. Åbningsnummeret Sweet Freeek rammer den originale Chic-lyd meget tæt på. De har endnu engang fået ny forsanger, nemlig Dawn Joseph, der godt nok var med på forrige album, men stod i skyggen på N'Dea Davenports comeback som forsanger.

Joseph synger også glimrende og hendes vokale evner passer virkelig godt til BNH's stil. Hun har dog ikke specielt meget kraft i stemmen. Numrene på albummet er ligesom det sidste album gode og velproducerede. Hovedvægten er igen lagt på de dansevenlige numre, hvilket ikke gør noget. Igen formår bandet desværre ikke at levere et potentielt hit. Der savnes nogle større armbevægelser og satsning på en ny vinkel eller tvist, som kunne tilføre lyden, som ellers er glimrende, noget mere spektakulært.

Udtrykket befinder sig trygt og godt i det groove, bandet har fundet, men det vil formodentlig ikke placere dem på hitlisterne igen. Deres nyfortolkning af Peter Gabriels superhit Sledgehammer rammer dog helt ved siden af, og deres version af En Vogues klassiker Don't Let Go er heller ikke for heldig. Håber ikke, der står coverband i deres fremtid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA