x
Bette Midler: It's the Girls!

Bette Midler
It's the Girls!

Bette Midler: It's the Girls!

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 17.11.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er givetvis de færreste yngre, indiepop-lyttende, GAFFA-læsende musikforbrugere m/k, som overhovedet kender navnet, og er man kun bekendt med damen fra hendes filmroller, kan det også have undgået ens opmærksomhed.

Fra debutalbummet The Divine Miss M. ('72) og frem til den Oscar-vindende præstation i The Rose ved årtiets afslutning gav Midler den imidlertid på medrivende vis som rockmusikalsk rejekælling i en slagfærdig blanding af stand-up og soul/blues-influeret rock.

Ofte med hilsner til amerikansk popmusiks guldalder – og ikke mindst periodens mange pigegrupper. Netop denne arv dykker den nu 68-årige dame ned i på nærværende coveralbum – uden forbehold eller forsøg på fornyelse i loyale livtag med evergreens som Be My Baby og You Can't Hurry Love.

Vi taler med andre ord rendyrket nostalgi, og at kalde It's the Girls! en uundværlighed på pladehylden ville være en overdrivelse. Et højdepunkt er en prunkløs version af pige-r'n'b-gruppen TLCs socialrealistiske halvfemserhit Waterfalls – sådan skal dén skæres, som det hedder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA