x
Courtney Barnett: The Double EP: A Sea of Split Peas

Courtney Barnett
The Double EP: A Sea of Split Peas

Courtney Barnett: The Double EP: A Sea of Split Peas

GAFFA

Album / Kobalt
Udgivelse D. 17.11.2014
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Hun lyder som en ærkeamerikansk slacker, men Courtney Barnett er fra Australien og et super spændende nyt navn på singer-songwriter-scenen.

Barnetts tekster jonglerer små skæve hverdagshistorier og stemninger. For eksempel er Avant Gardener uden tvivl den bedste sang, du nogensinde kommer til at høre om en allergisk reaktion. "The paramedic thinks I'm clever 'cause I play guitar/I think she's clever 'cause she stops people dying", crooner den 24-årige musiker tørt.

Musikalsk lægger Courtney Barnett sig i slipstrømmen af folk og bands som Steven Malkmus og The Dandy Warhols. Sidstnævnte burde klart lytte Barnetts fremragende History Eraser og lade sig inspirere til at skrive fede, stenede numre igen.

Albummet, der er en samling af to ep'er fra 2013, mister lidt momentum på anden halvdel af albummet, hvor tempoet falder, og melodierne ikke er helt så skarpe. Der er dog stadig fine ting som friske Scotty Says, og det er svært ikke at være spændt på det egentlige debutalbum fra Courtney Barnett, der forhåbentlig lander i 2015.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA