x

Machinedrum
Vapor City Archives

Machinedrum: Vapor City Archives

GAFFA

Album / Ninja Tune
Udgivelse D. 18.11.2014
Anmeldt af
Ras Bolding

Bag Machinedrum gemmer sig amerikanske Travis Stewart, en herre, der, trods sin unge alder har en temmelig stor produktion bag sig. Vi taler en lille Rifbjerg, eller noget i den stil. Og således er Vapor City Archives også del af et større projekt, et slags koncept bygget op omkring en imaginær fremtidsby.

Når man kigger på albummets titler, så får man dog hurtigt på fornemmelsen, at fremtiden i dette tilfælder betyder 1990erne; Hard 2 Be, B Patient, 2 B Luvd. Hva' så der, Mel B og Mel C, er vi nede med Beverly H 90210? Jaja, det er let at gøre nar.

Musikalsk tager Vapor City Archives dog rent faktisk i høj grad udgangspunkt i nogle tendenser fra halvfemsernes elektroniske scener, måske først og fremmest sådan noget som drum'n'bass og jungle, men også parret med lidt smag af instrumental hiphop og forskellige former for electronica også af nyere art.

Musikken er overvejende instrumental, om end der også arbejdes med forskellige vokalsamples undervejs. Nogle ret vellykkede, nogle tværtimod, f. eks. i de passager, hvor der går opklippede soulfraseringer i den – den del af halvfemserne vil jeg egentlig helst glemme. I det store hele byder Vapor City Archives både på ret gode passager, men også på nogle, der lyder som en smart café i halvfemserne. Nu kan man jo ikke give en helt neutral karakter på GAFFA, desværre, så det lander på tre, selvom der er numre undervejs til både fire og fem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA