x
David Guetta: Listen

David Guetta
Listen

David Guetta: Listen

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 24.11.2014
Anmeldt af
Anders Bøgh

Med de to førstesingler Lovers on the Sun og Dangerous – som er blandt David Guettas bedste – var forventningerne høje til hans nye album Listen. De lovede også en snert af udvikling i Guettas lyd, som eksempelvis også Avicii tog med sit True.

Men håber man på mere i stil med førstesinglerne, bliver man slemt skuffet. Håber man på flere hits i stil med Titanium, Without You eller Sexy Bitch, så bliver man også slemt skuffet. Er man i stedet til Bad, Play Hard eller Shot Me Down, så er man kommet til rette sted.

Det var ellers meldt ud, at hvor Guetta tidligere har taget udgangspunkt i at producere et beat, er der denne gang lagt fokus på sangskrivningen i samarbejde med de mange featuring kunstnere. Men ærlig talt er det i modsætning til de sidste par album netop sangskrivningen og de gode melodier, det halter lidt med denne gang.

Guetta flirter ellers med flere forskellige genrer, end han plejer, hans effektive EDM får bl.a. tilføjet reggae, country og gospel, ligesom der er blevet plads til en renskuret pianoballade. Men albummet igennem er der også en tendens til, at det er den samme successkabelon, der bliver brugt – skift imellem stille vokalpassager og lidt for hårdtpumpende EDM. Der skal dog ikke herske tvivl om, at albummet nok skal kaste flere succesfulde singler af sig. Bang My Head, What I Did For Love og Hey Mama står lige for, men andre af numrene skal nok også få deres del. I denne anmelders ører vil det dog mest skyldes Guettas popularitet (han er trods alt kunstneren med flest followers på Spotify) samt de medvirkendes stjernestatus, mere end det er sangenes kvalitet.

Bundniveauet er højt på albummet, men for mit vedkommende er Lovers on the Sun og Dangerous tilføjet mine heavy rotation playlister, og så væbner jeg mig ellers med tålmodighed til næste udspil fra Guettas side.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA