x
Antony & The Johnsons: Turning

Antony & The Johnsons
Turning

Antony & The Johnsons: Turning

GAFFA

DVD / Rough Trade
Udgivelse D. 27.11.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Det skal blank indrømmes, at undertegnede kom relativt sent til Antony Hegarty; den to meter høje, kønspolitisk bevidste New York-sanger med englestemmen, som angiveligt engang fik selveste Lou Reed til at fælde en tåre – hvilket jo i sig selv er rigeligt grund til at spidse ører.

For denne anmelder skulle der en smuk sensommeraftenkoncert i Stockholm, 2012, til – altså adskillige år efter Antony for alvor slog igennem med albummet I Am A Bird Now fra 2005. Nu får vi så denne liveudgivelse – mandens fjerde – med både livealbum og instruktøren Charles Atlas' koncertfilm fra to koncerter i Londons Barbican Centre i efteråret 2006.

Den æstetisk veldrejede film krydsklipper mellem mageløse koncertoptagelser, backstageoptagelser og selvbiografiske monologer fra det hold af "beauties" - kvinder og transseksuelle – som poserede på scenen under koncerterne på roterende piedestaler og projiceredes op på scenens bagtæppe som en slags komplimentering af hovedpersonens fabelagtigt fremførte sangforedrag omkring smerte, kærlighed og (køns-)identitet.

Det er en fin dokumentar – men sandt at sige står den "rene" koncertoptagelse faktisk stærkere; den mageløse musik taler for sig selv. Som ekstramateriale får vi musikvideoen til You Are My Sister, hvor vi oplever Antony i absolut meningsfuld duet med firserfænomenet Boy George.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA