x
Rocqawali: The Sufi Rock'n'Roll

Rocqawali
The Sufi Rock'n'Roll

Rocqawali: The Sufi Rock'n'Roll

GAFFA

Album / Rocqawali
Udgivelse D. 01.12.2014
Anmeldt af
Torben Holleufer

Det er unægtelig et scoop, at en gruppe danske musikere har fundet sammen med Ejaz Sher Ali. Kronprinsen i ikke bare et af pakistansk sufimusiks bedste traditionelle grupper, men også et bud på en fremtidig arvtager til en Nusrat Fateh Ali Khan – store ord, jeg ved det. Og det er da også det vanlige repertoire fra qawwali-traditionen, der på denne plade er blevet transponeret over til et rockbandformat, hvor den gamle musik befinder sig særdeles godt.

Ejaz Sher Ali synger sublimt på hele pladen, hvor hans harmoniumspil i bunden sikrer autenciteten, og med i bandet er hans danske connection og spirituelle bror i form af guitaristen Jonas Stampe – også kendt som Snöleoparden – der har gjort en række rejser til Pakistan og også spillet med det pakistanske stjernefrø i anden dansk sammenhæng. Deres fælles rejse har for alvor foldet sig ud på denne fine plade.

Her er der hilsner til både The Doors og til Led Zeppelin, som på Pawen Tu Jaan, hvor indledningsriffet kombineret med Stephan Grabowskis tunge trommespil er et utilsløret hint i retning af Kashmir. Ligesom Ali Ali – som mange forbinder med salig Nusrat – syder og bobler i et rockshamanistisk inferno, som klæder denne qawwali-klassiker. På en plade, hvor vi lukker med lovprisningen til Allah på den inderlige Subhan Allah.

Spændende og syret indgang til sufimystikernes musik. Men også starten frem for kulminationen på noget, der tegner endda meget spændende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA