x
Yung: Falter

Yung
Falter

Yung: Falter

GAFFA

Vinyl + download / Mastermindrecords
Udgivelse D. 07.11.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Bag gruppen Yung gemmer sig den 20-årige unge mand fra Aarhus, Mikkel Holm Silkjær (sang/guitar), der sammen med Frederik Nybo Veile (trommer) og Tobias Guldborg Tarp (bas) albumdebuterer med Falter.

Det er i spændingsfeltet mellem den rå garagerock og punkæstetikken, at gruppen slår sine folder. Det er ofte iltre trommer, energiske guitarvirvarsfigurer samt en bassist, der skiftevis følger det ene eller det andet instrument. Det er ikke råt – som i lo-fi-råt – for der er en til tider varm instrumental studielyd – fx den takt-skiftende Nobody Cares – der dog bliver afløst af en kontrast i den rå og noget voldsommere vokal hos Silkjær. Taktskiftene fra 6/8 til 4/4 bliver også effektivt udnyttet på Immaculate Independence, hvor melodisk guitarfigur og en nærmest afdæmpet vokal bliver udskiftet af maskingeværstunge guitarløb i overgangene mellem vers og b-stykke.

Det stærkeste nummer på Falter er ubetinget den iltre The Vicious Circle, hvor en bekymrende guitarfigur smukt lokker os, mens dynamik bliver til eksplosion under omkvædet og den konstaterende: "they won't hear what I am thinking to myself".

Falter er et spørgsmålsrettende nossespark til konformiteten, og der er virkelig noget spillevende over Mikkel Holm Silkjærs ungdommelige erkendelser af "den virkelige verden". Indimellem bliver former dog gentaget en smule for meget, men det overlever man snildt, når miksningen af pladen er gjort med et solidt håndværk, der bestemt ikke får denne anmelder til at vakle - tværtimod.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA