x
Temple: Fluorescence

Temple
Fluorescence

Temple: Fluorescence

GAFFA

Vinyl + download / Resonance
Udgivelse D. 22.09.2014
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

I selskab med Temple skal du omfavne det tiltagende vintermørke, slukke natlampen ved siden af sengen og lade et tændt stearinlys brænde ned, mens du kigger ud af vinduet på mosaikken af snefnug, der danner sirlige mønstre på bygningsfacaderne overfor, og Fluorescence knitrer sagte fra højtalerne i baggrunden.

Over ni forholdsvis langstrakte kompositioner dyrker trioen melankolien i stilfærdige sange, som, når de er bedst, har momenter, hvor den indestængte følelse løfter sig i afmagt mod himlen. Det sker f.eks. på Cold War, der langsomt bygger op til forløsning i et "Nobody wanted your pain" og forvrænget guitarlarm og trommesalver.

La Zona og Maniitsoq er instrumentale mellemnumre, der fungerer som et lydtapet for et nedslået sind, et koncept, der videreudvikles på den urolige Celeste, der er som indhyllet i støjen af en travl hovedvej. 

Dyrkelsen af den melankolske stemning bliver dog en anelse ensporet. Hvor er den foruroligende understrøm af galskab, der også kendetegner det tyngede menneske?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA