x
R.E.M.: REMTV

R.E.M.
REMTV

R.E.M.: REMTV

GAFFA

DVD / Warner Music
Udgivelse D. 24.11.2014
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Med udgivelsen af den seksdobbelte dvd-boks REMTV er det lige før, afsavnet til R.E.M. dulmes, bortset fra at den store udgivelse i bund og grund blot giver lyst til meget meget mere med Stipe, Buck, Mills og Berry. Samlingen byder nemlig på en perlerække af optagelser af bandet, næsten 15 timer er der tale om, mestendels blændende liveoptagelser. Blandt andet begge Unplugged-koncerterne fra henholdsvis '91 og '01 – i alt 34 sange.

Hele Storytellers-koncerten fra '98 er her også, og hvor er det herligt at opleve Stipe sætte ord på de ellers så kryptiske tekster. Der er også otte numre fra starten af 80'erne, altså dengang den generte Stipe gemte sig bag langt hår og briller. Der er diverse optrædener til MTV-shows gennem årene, blandt andet den yderst potente udgave af Drive fra '93. En lang række optagelser fra store udendørs koncerter og festivalshows fra tiden som trio er også inkluderet, og ud over det musikalske er det også en fryd at se den utænkelige verdensstjerne Stipe i sin gummiagtige gestikuleren og dans.

Den sidste disc indeholder den nye domumentar R.E.M. By MTV, der fortæller hele historien om det meget tilbagelænede band, der historisk set har været et af den alternative rocks vigtigste bands, på trods af, som Stipe i et gammelt klip fortæller, "vi stræber ikke efter at blive et kritikerrost band, vi stræber knap nok efter at være et band."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA