x
Renée Fleming: Christmas in New York

Renée Fleming
Christmas in New York

Renée Fleming: Christmas in New York

GAFFA

Album / Decca
Udgivelse D. 08.12.2014
Anmeldt af
Ivan Rod

Renée Fleming er en sangerinde, som man sædvanligvis hører på den klassiske musikscene. Men med Christmas in New York har hun kastet sig over noget mere mainstream: en gang soft, smooth og lettere kedelig julemusik, som nok må kategoriseres som underholdningsmusik med en iboende snert af jazz. De fleste julealbum har det med at være éndimensionelle og kedelige, fordi de næsten per definition ikke må have kant, når de nu handler om hjerternes fest.

Det irriterende kriterium overholder Renée Fleming, og dét til trods for at hvert eneste ene nummer bygger på et samarbejde med en af følgende gæster: Gregory Porter, Rufus Wainwright, Wynton Marsalis, Chris Botti, Kurt Ellling, Brad Mehldau og Kellio O'Hara – alle sammen stærke jazznavne, som kunne borge for andet og mere. Men andet og mere bliver det altså ikke rigtigt til. Uden at det står klart hvorfor.

Bedst fungerer de numre, hvorpå Renée Fleming bliver matchet med pianisten Brad Mehldau. Numrene Who Knows Where The Time Goes og Love And Hard Times er højdepunkter. Men også en stilfærdig juleballade som In The Bleak Midwinter med lyse Rufus Wainwright fungerer. Ellers er det en lidt sløj affære, Decca her har lagt label til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA