x
Jack Bruce: The 50th Birthday Concerts

Jack Bruce
The 50th Birthday Concerts

Jack Bruce: The 50th Birthday Concerts

GAFFA

DVD / MIG
Udgivelse D. 05.12.2014
Anmeldt af
Henrik Friis

"Jack Bruce, probably the most musically gifted bass player who's ever been", udtrykte Roger Waters ved Jack Bruces død i oktober. Disse optagelser 21 år før – fra fejringen af Bruces 50 år i 1993 – understreger til fulde Pink Floyd-bassistens udsagn:

For her præsenteres noget nær alle aspekter af den store skottes karriere – og med hovedpersonen selv i musikalsk og stemmemæssig topform: Som cellist. Med to cellister og Bruce selv på guitar. Som pianist og bassist. I regulær free-jazz med Dick Heckstall-Smith på 2 x sax og had/kærligheds-bekendtskabet Ginger Baker. I blues, rock og eventyrlystne kompositioner fra solo-tiden med varierende besætning. Og så i power-trio med Gary Moore og Baker til genoplivning af Cream-klassikerne.

Bruce og hans mange stærke gæster (inkl. trommevirtuoserne Simon Phillips og Gary Husband samt keyboard-wizard Bernie Worrell) nyder det synligt i fulde drag. Også selv om et par ting ikke lykkes. For musikaliteten og ambitions-barren er sat så højt, at man alligevel tager hatten af. Et flot mindesten over en pioner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA