x
Deep Purple with orchestra: Live In Verona

Deep Purple with orchestra
Live In Verona

Deep Purple with orchestra: Live In Verona

GAFFA

DVD / Eagle/Universal
Udgivelse D. 15.11.2014
Anmeldt af
Henrik Friis

Den imposante ramme Arena Di Verona – det snart 2000 år gamle romerske amfiteater – må være eneste grund til denne udgivelse:

Optaget 18. juli 2011 og dermed blot TO dage efter dvd'en fra Stravinsky Hall i Montreux, som blev udsendt for et par år siden. Altså igen en Deep Purple-koncert med Neue Philharmonie fra Frankfurt til at pakke den gamle rock ind i orkestersovs – og med en 100 procent identisk sætliste, som meget betegnende kun har ét nummer fra Steve Morse-perioden med, selv om han har været gruppens guitarist i 20 år. Resten er fortidens klassikere.

Der ikke meget nyt at fortælle i forhold til forgængeren. Trommeslager Ian Paice er glimrende, Morse briller mere end rigeligt, Gillans vokal er tyndslidt, og keyboard-spiller Don Airey fungerer efterhånden godt i gruppen, selv om jeg husker ham endnu mere sprudlende fra Montreux. Men én gang hygge-orkester-indpakning – uden nyfortolkning – af fordums vilde og skarpe kanter er rigeligt, og som det nyeste album Now What?! viser, er gruppen også kommet videre. Overflødigt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA