x
Martin Hall og Janina Katz: Efterladt

Martin Hall og Janina Katz
Efterladt

Martin Hall og Janina Katz: Efterladt

GAFFA

Album / Target Group
Udgivelse D. 15.01.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Med denne udgivelse befinder vi os nok lidt i udkanten af, hvad GAFFA beskæftiger sig med, for med sit spoken word-udgangspunkt er dette samarbejde mellem Martin Hall og den nyligt afdøde dansk-polske forfatter, Janina Katz, nok i virkeligheden tættere på litteraturafdelingen end den musikalske ditto.

Formen er, for så vidt, klassisk nok for den slags projekter, med Katz' stemme i centrum og lydcollager og pletvis musikalsk akkompagnement undervejs. Musikken spiller således mest en stemningsskabende rolle og minder flere steder om sådan noget, der kunne dukke op i en dokumentarfilm, dog også undervejs med stemning af noget let cabaret-agtigt.

Teksterne kredser en del om død, tidens gang og forfald på forskellig vis, og når man nu ved, at Katz døde undervejs i projektet, så klinger visse af ordene næsten profetisk. Stemningen er nok generelt dunkel, men også med spor af humor undervejs i form af Katz' til tider ret underfundige betragtninger.

Udgivelsen er nok mest for dem, der er med på dens præmis: et spoken word-projekt. Er man mest, eller måske udelukkende, interesseret i Martin Hall som musiker, så er der mange andre udgivelser i bagkataloget, som nok vil synes mere spændende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA