x
Nosebleed: Nosebleed

Nosebleed
Nosebleed

Nosebleed: Nosebleed

GAFFA

Vinyl + download / Drone Recordings
Udgivelse D. 04.12.2014
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

Næseblodet har udråbt sig til en ny dansk supergruppe. Tre af de fire medlemmer kommer fra blandt andet The Raveonettes og Trentemøllers band. Det eneste ubeskrevne blad er forsanger Philip Trappaud.

Debutens otte sange, strakt over små tyve minutter, lyder mest af alt som om, de er indspillet i et lille indelukket rum, med tomme, kvaste mælkekartoner og brugte kanyler under en beskidt madras på gulvet, et håndklæde med størknet blod smidt i hjørnet. Det er en god idé, da det fint indfanger storbyens klaustrofobiske rum. 

Medlemmerne har byttet instrumenter, og den uvante setting bevirker en sprudlende punkenergi. Trappaud gør sig ikke i skønsang, men i stedet leverer han den nødvendige aggression og indlevelse, der får disse mørke storbyfantasier til at synes autentiske.

Lyden stikker mere tilbage til Iggy Pop & The Stooges på Raw Power eller Fun House – lyt blot til afslutningsnummeret Wonder – end Sex Pistols' "Never Mind The Bullocks". Det er dog ikke udelukkende en nostalgisk rejse tilbage til 70'erne. Nyere inspirationskilder som Queens Of The Stone Age mærkes også på f.eks. Too Late To Get Old.

Nosebleed er et kreativt frirum, hvor medlemmerne tydeligvis hygger sig i numre som Fun At Night med skærende guitarriff eller High Five med støjende frilarm. Alt i alt tyve minutters kaotisk sjov, man godt kan knytte næverne til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA