x
Nils Gröndahl: Endlos Routinen

Nils Gröndahl
Endlos Routinen

Nils Gröndahl: Endlos Routinen

GAFFA

Vinyl + download / Drone Recordings
Udgivelse D. 13.10.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Under Byen, Broken Twin og The Liberty Balance er blot nogle af de kunstnere, Nils Gröndahl udgiver og/eller optræder med. Nu er han klar med sin første reelle debut på sit modersmål – nemlig tysk. 

Endlos Routinen hedder albummet, og det er en "homage" til rutinerne vist igennem gentagelser og loops. Det er nemlig sådan, Gröndahl optræder med dette live – ved ene mand at bygge sine landskaber op med loops, effektpedaler, vokal, violin og sav. Det er dronende, gentagende og ikke mindst voldsomt rå ostinater, der bliver arbejdet med i dynamiske og nærmest noise-art-prægede kompositioner, der både ytrer intimitet og aggressivitet undervejs. 

Der er strukturer, som man også finder dem hos canadieren Tim Hecker – eller hos filmkompositioner som Philip Glass som i den fantastiske Koyaanisqatsi. Gröndahl benytter ikke kun den distortede violin, men også den håndspillede på fx Es Geht Nicht Weiter So, hvor der er varmende toner, men en hviskende stemme tilføjer til den sfæriske fornemmelse. 

Til tider nærmer vi os et nærmest post-rocket udtryk, hvor samme dynamiske kneb bliver anvendt, og hos Gröndahl fungerer det, mens loop-udtrykket måske i højere grad kommer til sin ret i levende live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA