x
Arca : Xen

Arca
Xen

Arca : Xen

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 03.11.2014
Anmeldt af
Ras Bolding

Arca stammer oprindeligt fra Venezuela, men har base i London, hvor han har produceret i forskellige sammenhænge. Med Xen er han dog klar med første soloalbum i eget navn, udgivet på Mute. 

Musikken er helt overordnet instrumental electronica, her og der med enkelte afstikkere, f. eks. i form af Family Violence, der lyder lidt i retning af pseudoklassisk møder Bernard Herrmanns famøse Psycho-mord. Enkelte andre numre kan måske lyde lidt i retning af Ryuichi Sakamoto rørt op med lidt halvfemser-Aphex Twin. På mange måder egentlig en lyd, man i gamle dage nok snarere ville associere med Warp-selskabet end med Mute.

Nogle numre er mere interessante end andre, og generelt synes jeg, at Arca er bedst, når han kommer lidt ud i krogene. Den mere regelrette electronica-sound har han skam også helt styr på, men på de numre skiller han sig ikke så meget ud fra den efterhånden hastigt voksende mængde af materiale derude, der lyder lidt i samme stil.

Folk med hang til de seneste tyve års electronica, og måske ikke mindst dem med stærke følelser for Warp-selskabets lyd i halvfemserne og lidt frem, kan godt være med her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA