x
Future Brown: Future Brown

Future Brown
Future Brown

Future Brown: Future Brown

GAFFA

Album / Warp
Udgivelse D. 23.02.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Der var engang, hvor Warp-selskabet var garant for ny og spændende electronica af den mere særprægede art. Det var tilbage i halvfemserne, og med denne udgivelse for øje fristes man til at sige, at det er længe siden nu.

Der er ikke meget fremtid over Future Brown; gruppens udgangspunkt er snarere de grime-, rap- og dancehall-genrer, der var det nye sort for ti års tid siden. Det behøver der jo ikke i sig selv at være noget galt med, og der er skam også gode takter i den musikalske produktion undervejs, bl.a. på den indledende Room 302 og den let orientalsk klingende Vernaculo. Det helt store problem er vokalerne og de tekster, der hører med.

Der er forskellige gæstevokalister involveret, og de fleste af dem sendes gennem samme klichéhærgede AutoTune-behandling med rund hånd. Læg hertil tekster om bitches, hoes, money og homies af akkurat lige så klichehærget art. Gider nogen ringe til Warp og sige, at gangstarap er en død sild og i øvrigt heller ikke var fedt i første omgang?

Jeg smider en klassiker eller to med Public Enemy på for at minde om, hvordan rap-tekster skal skæres. Måske Future Brown burde forsøge det samme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA