x
Joni Mitchell: Love Has Many Faces

Joni Mitchell
Love Has Many Faces

Joni Mitchell: Love Has Many Faces

GAFFA

Box / Warner Music
Udgivelse D. 17.11.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Da herværende musikmagasin for nogle måneder siden bragte en artikel i anledning af Joni Mitchells 70-års fødselsdag, var overskriften "Alle singer/songwriteres moder." Store ord, men ikke ganske uden dækning: Mitchell er vitterligt en af de helt store - og nu rulles et større udpluk af det bemærkelsesværdige bagkatalog så ud over fire cd'er på denne utraditionelle opsamlingsboks.

Her får vi ingen liveversioner, outtakes eller andre hidtil uuudgivne herligheder. Til gengæld er den kronologiske præsentation droppet til fordel for en ny, tematisk sammenstilling af sange fra forskellige perioder af karrieren under de fire overskrifter Birth of Rock'n'Roll Days, The Light is Hard To Find, Love Has Many Faces og If You Want Me I'll Be in the Bar. Ifølge Mitchell selv er resultatet reelt et helt nyt værk i fire akter – hvilket dog trods alt nok er lidt meget sagt. 
 
Det skal imidlertid ikke overskygge den store glæde, det vitterligt er at genhøre ikke mindst mesterstykkerne fra halvfjerdserne – fra Both Sides Now, River og Blue til Court & Spark og Harry's House/Centerpiece. "Jeg er en maler, som skriver sange. Mine sange er meget visuelle," skriver Mitchell i sine fine omslagsnoter. Det er en smuk og rigtig overskrift for denne fine samling.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA