Madonna: Rebel Heart iTunes Pre-order

Madonna
Rebel Heart iTunes Pre-order

Madonna: Rebel Heart iTunes Pre-order

GAFFA

Download / Interscope / Universal Music
Udgivelse D. 20.12.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

I panik over, at demoversioner af hendes kommende album Rebel Heart pludselig var lækket på det store internet, skyndte Madonna sig at gøre færdige versioner af seks af de nye sange tilgængelige for folk, der forudbestiller albummet på iTunes. Og hvordan lyder de så?

Jo, Diplo-producerede Living For Love er en pumpet og melodiøs, men også noget blodfattig disko-popsag, der sagtens kunne have fundet hjemme blandt sangene på Confessions On A Dance Floor.

Devil Pray, der blandt andre har Avicii i producerstolen, virker forceret i den påtagede provokation, der ligger i at høre Madonna messe: "And we can do drugs and we can smoke weed and we can drink whiskey / Yeah we can get high and we can get stoned / And we can sniff glue and we can do E and we can drop acid". Og så oven på et album, der havde titlen MDNA... Jøsses, bessemor, altså! Dog er det er en effektiv lille sag, der viser, at popdronningen ikke kun har holdt fysikken ved lige, men også plejet stemmebåndene, for hendes vokal står stadig stærkt, hvilket hun også beviser på den mere balladeprægede og melodisk stærke Ghosttown.

Diplos eminente fornemmelse for reggae og dancehall fornægter sig ikke på smittende Unapologetic Bitch, der lige så vel kunne have været et Major Lazer-nummer, mens Kanye drysser sin dystre magi ud over tungt slæbende Illuminati, hvor alle fra Jay-Z over Steve Jobs til Obama namedroppes på, hvad der er samlingens højdepunkt.

Også Nicki Minaj får et ord med på vejen, og sandelig om ikke hun deler ud af talegaver og attitude på lige dele irriterende og inciterende Bitch I'm Madonna, der lukker (rode)butikken af smagsprøver, der pejler i retning af et i hvert fald spændende og vellydende kommende udspil fra den iltre popdronning. En dame, der efter alt at dømme ikke har tænkt sig at falde til ro foreløbig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA