x
Malk De Koijn: Postkort Fra Langestrand

Malk De Koijn
Postkort Fra Langestrand

Malk De Koijn: Postkort Fra Langestrand

GAFFA

Bog / Langestrands Fladhjul I/S
Udgivelse D. 24.11.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Trods det uskønne coverbillede, der, hvis man ikke sidder med moppedrengen i hænderne, mest ligner omslaget til en slatten paperback-sag, er Postkort Fra Langestrand en solidt indpakket bog, der bestemt yder de mange fine billeder og lækre, tykke papirkvalitet retfærdighed.

Nu skal man jo som bekendt ikke hverken skue hunden på hårene eller bedømme en bog ud fra omslaget, men nu er grimhedsæstetikken jo ikke noget, der ligefrem ligger Geo, Tue og Blæs fjernt, så på den måde er det vel en ganske passende del af de tres univers.

På indholdssiden finder vi samtlige af Malk de Koijns tekster i både maskin- og håndskrevet format, og siden lyriske guldkorn som: "Jeg æder røv og børster tænder i lort" (Lortesangen) – ej, seriøst som: "Falaffel og sådan noget det er fortid nu / Den står på culotte, mørbrad og fondu / Dyr de er Des med mig, jeg gør dem dus med døden / De blir tilbehør / Til kartofler med fløde" gør sig langt bedre i højtalerne end på skrift, er det bestemt mest underholdene at se de gamle linjerede ark med håndskrift, notater, rettelser og tegninger.

Ud over teksterne får vi en række anekdoter fra drengenes karriere – for eksempel den om, hvor svært den kan være at få en snegl til at rette ryggen til et foto shoot – samt en flok artikler og anmeldelser fra forskellige medier, der umiddelbart synes ret tilfældigt udvalgt. Og så selvfølgelig en velvoksen stak billeder. Så har er man kommet til at smide den store mappe med Malk de Koijn-udklip væk, er Postkort fra Langestrand en mere end fin erstatning, som burde kunne stille selv den mest hardocre Malk de Koijaner tilfreds. Tilføj eventuelt en esktra stjerne, hvis du tilhører sidstnævnte befolkningsgruppe.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA