x
H. Hawkline: In The Pink Of Condition

H. Hawkline
In The Pink Of Condition

H. Hawkline: In The Pink Of Condition

GAFFA

Album / Heavenly Recordings
Udgivelse D. 02.02.2015
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Det lyder ikke som en mand fra Wales. Til det er musikken alt for inspireret af alt muligt andet fra en anden tid og fra en anden del af verden – mestendels USA. Men Huw Gwynfryn Evans aka. H. Hawkline er ikke desto mindre vokset op i Cardiff, inden Los Angeles sidst i 2013 sugede ham ind til at skabe og siden indspille In the Pink Of Condition.

Oplevelsen er en særlig blanding af en Erlend Øye-lignende falset og en mindre skramlet Pavement-session. Samtidig er det som et kig bag historiske gardiner med 70er-eksperimentielle harmonier.

Den "mærkelige pop", som hovedpersonen selv har døbt tilgangen, bliver desværre mere sovekammerhyggeligt end vedkommende. Moons in My Mirror er en lækker lille passage, og med In Love V2 og Ringfinger er der virkelig ved at være godt gang i bandvognen, men Moddions (walisisk for medicin) punkvildskab og mange af de resterende sofatilbagelænede hymner bliver mere tilbagelænede tristesser end lavmælte delikatesser.

Også selv om det utvivlsomt er hans rolige, slæbende facon, som på nummeret Rainy Summer, hvor det bliver helt Lou Reed-agtigt, der er en del af den subtile underspillede pointe.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA