x
Diverse kunstnere: Lydspor fra Bibelen

Diverse kunstnere
Lydspor fra Bibelen

Diverse kunstnere: Lydspor fra Bibelen

GAFFA

Album / Bibelselskabets Forlas
Udgivelse D. 01.12.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

For nogen tid siden gik jeg forbi min lokale kirke og bemærkede med et træt træk på smilebåndet et stort banner med teksten "Gud & burger – kl. 16.00." Hvis man troede, at dét var toppen af poppet omgang med vor statsreligion, ja, så kan man hermed tro om igen. 

På foranledning af Bibelselskabet har 12 mere eller mindre varme, danske popnavne nu indsunget nyskrevne sange baseret på hver deres skriftsted i den Gode Bog. Ideen om at få de gamle tekster bragt i øjenhøjde med et bredere publikum er glimrende – og det forhold, at en del af overskuddet går til kampen mod aids i Swaziland kan man naturligvis kun bifalde.
 
Trods hæderlige bidrag fra for eksempel Sys Bjerre og Peter A.G. er det kunsteriske resultat dog desværre mindre end imponerende i langt de fleste tilfælde her – ikke mindst takket være tekster, som ofte bevæger sig så langt fra udgangspunktet, at idéen med projektet i nogen grad går tabt. "Cause every man and every child / should know what is right deep inside / sisters and brother and strangers," som det hedder i Basims dansable udlægning af de ti bud.
 
I al respekt for de nævnte navne må det således konstateres, at hverken Basim, Per Vers, Panamah, Xander eller andre af de medvirkende her formår at give denne lytter lyst til at støve Bibelen af eller for den sags skyld sætte Lydspor fra Bibelen på repeat. Nej, så hellere Dylans Slow Train Coming, Presleys He Touched Me eller andre af de mange stærke Bibelplader, vi allerede har til rådighed.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA