x
Mother Empire: The System

Mother Empire
The System

Mother Empire: The System

GAFFA

Album / Target
Udgivelse D. 11.01.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Mother Empire er et dansk rockband med base i København, og The System er gruppens albumdebut. I den pressemeddelelse, der følger med udgivelsen, gøres der en del ud af at sammenligne med Depeche Mode og The Cure, og lad mig herfra, som sortklædt og med eyeliner, indlede med at erklære, at det har jeg altså, det meste af albummet igennem, noget svært ved at høre.

Snarere end synth og goth er her tale om musik med meget klart afsæt i firsernes og halvfemsernes indierock, dvs. med god, gammeldags besætning bestående af trommer, bas, guitar, keyboard og vokal i sådan ret traditionel forstand. En smule konservativt, vil nogle måske hævde? Det kan man muligvis sige, men gruppen er altså velspillende og lader til at have en sund og oprigtig interesse for og kærlighed til sin genre.

Nogle numre er helt klart mere interessante end andre – bedst er Mother Empire i mine ører, når der arbejdes med melodi og arrangement, for her er der nemlig gode takter i spil. Og så må gruppen gerne for min skyld skrue op for det mere skæve og sære fremadrettet. Folk med hang til rollespil vil måske kende forsanger Morten Jaeger som aktiv og fantasifuld scenarieforfatter i det miljø, så herfra skal venligt lyde: mindre radiovenlig attitude og mere Fastaval-nørd i lyden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA