x
Jeff Beck: Live In Tokyo

Jeff Beck
Live In Tokyo

Jeff Beck: Live In Tokyo

GAFFA

DVD / Eagle
Udgivelse D. 11.01.2015
Anmeldt af
Henrik Friis

Optagelse fra Tokyo i april sidste år – to måneder før Jeff Beck rundede 70 – der viser at alderen som sådan ikke tynger guitar-ikonet.

I forhold til den fremragende 2008-dvd fra klubben Ronnie Scott's, er denne for det første fra stor konsertsal – og så med et nyt hold musikere: Bassisten Rhonda Smith (Prince) og trommeslageren Jonathan Joseph er med til at gøre bunden mere funk-tung, mens anden-guitaristen, schweizeren Nicolas Meier (heldigvis) også får lov trække billedet i en lidt mere gennemsigtig retning, bl.a. med den orientalske egen-komposition Yemin.

Stjernen er selvfølgelig Beck selv, hvis forunderlige fingeranslag, teknik, impro-udbrud og klangfarver (taget fra et tilsyneladende bundløst kar) præger optagelsen, om det så er fusions-hyldest a la Mahavishnu, rockabilly, rendyrket instrumentalfunk – eller de rørende ballader, som Beck også spiller hjem med selvfølgelighed. Men det ér også mere statisk og massivt på den store scene, og seværdigheden kan ikke matche intimiteten og musiker-kommunikationen fra Ronnie Scotts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA